2019-07-14
鉄人旨花的日式鐵板燒,食材新鮮,質素很高,令人回味無窮! 我們選擇了伊勢海老鐵板燒套餐(二人前) $2,288沙律沙律菜新鮮爽甜, 配以日式醋同芥辣作為醬汁, 清新開胃! 汁煮白鱈魚師傳先將魚皮煎香, 然後把魚皮拆下, 師傳把魚皮煎至筆直, 像薯片一樣, 非常香脆!白鱈魚肉質鮮甜嫩滑, 加上吸收了濃郁的上湯, 令白鱈魚的鮮味更突出, 非常美味出色, 令人念念不忘!伴菜洋葱煮至軟身, 甜甜的, 同樣好味!海膽汁煮龍蝦 嘩!主角龍蝦好大隻,而且非常新鮮!師傅將龍蝦放上鐵板時, 龍蝦還在手舞足蹈, 之後就聞到燒龍蝦的香氣,令人期待!龍蝦煎至半熟後, 師傅以純熟的手法將龍蝦起肉, 切件, 加入醬汁再炒勻! 我地可以欣賞整個過程及師傅的功架, 真的賞心悅目! 賣相擺盤非常精美! 上面用上龍蝦鬚和溫室玫瑰作裝飾, 下面一抹海膽龍蝦膏醬汁!上菜時, 店員貼心介紹菜式, 溫室玫瑰原來可以食用! 龍蝦肉質鮮甜彈牙, 煮得岩岩好, 再加上海膽龍蝦膏醬汁, 味道更加濃郁鮮味, 令人一試難忘! 超讚! 奶油煮蘆筍和椰菜苗 (特別料理)蘆筍和椰菜苗清甜爽口, 配上牛油忌廉汁, 清新美味! 熊本縣產A5和王
我們選擇了伊勢海老鐵板燒套餐(二人前) $2,288
沙律
汁煮白鱈魚
海膽汁煮龍蝦
奶油煮蘆筍和椰菜苗 (特別料理)
熊本縣產A5和王牛
和牛牛味非常濃郁, 嫩滑多汁, 油香四溢, 油香濃得久久不散, 有入口即溶的感覺! 意想不到的美味!
和牛炒飯
清酒雞湯