2023-06-12 11 瀏覽
⭐️ 朋友仔話帶我去上環一間最有人氣Cafe,平日去到都幾乎滿座,好好彩仲有一張枱,打開餐牌樣樣都想食,結果我哋叫咗三樣share😂======= ======= ======= =======🥗慢煮雞胸肉肉醬牛角包,窩夫配沙律菜$88雞胸肉嘅肉質保持軟腍,牛角包窩夫即叫即做,暖暖哋外脆內軟,同雞之間有蕃茄肉醬,有幾層味道👅沙律菜都非常新鮮,超級讚👍呢份餐有齊蛋白質、澱粉質同纖維,啱晒愛健康嘅人士。🌈彩虹乳酪$98呢個係必試,睇見OpenRice嘅相已經心心眼,一上枱已經係咁打卡影相😍粉藍色蝶豆花雨落靚到不得了,上邊多款新鮮水果、椰絲同香口碎碎,我哋兩個女仔笑坐食,好開胃😂🥠美式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬$58味道是3揀1,我哋揀原味同川零伯爵茶,咬落好鬆化,味道好香口,自製嘅玫瑰蜂蜜堅果醬首次品嘗,入口是淡淡的香甜玫瑰味帶果仁香,真係好特別,同鬆餅味道好夾👍☕️cold hazelnut latte $45☕️cold caramel latte $45咖啡濃香口感軟滑,質素都高,非常提神😆最後順帶一提,成間餐廳員工都好有禮貌,招呼周到,環境舒服,一定會介紹比身邊朋友嚟支持。

🥗慢煮雞胸肉肉醬牛角包,窩夫配沙律菜$88

🌈彩虹乳酪$98

🥠美式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬$58

☕️cold hazelnut latte $45
☕️cold caramel latte $45
咖啡濃香口感軟滑,質素都高,非常提神😆