2024-01-22
要係屯門搵間好食既餐廳,係一件難事,今次食完呢間餐廳之後,可以幫屯門洗底😂第一次食,超有驚喜,令人愛上😍呢間餐廳質素超高,每款食物都表現出廚師用心製作,再加上係間小店,老闆同老闆娘態度非常好,服務一流,大力推介屯門友必試🥳首先,餐廳環境好好,可以選室外或室內坐,見依家天氣涼涼地,今次選室外坐,再加上老闆娘細心播上音樂,增添情調,讚。如果坐室內,環境都好好,空間感充足,大家可以按自己喜好選擇。服務態度方面,一坐低老闆娘已經友善款待,見佢會同客人介紹返西餐既特色食物,比人感覺非常好客,坐到咁上下,仲見到廚師出黎了解一下客人意見,超有心呀❤️煎鵝肝煎鵝肝煎到剛剛好,不太生不太熟,食落去嫰滑,配上餐廳特製的脆脆麵包和盆子汁,帶出鵝肝的味道,超好味。同時睇到廚師的用心👍生蠔生蠔質素高,超肥美,配上廚師特製的汁,帶出生蠔的鮮味。個醬汁係廚師特製,而非一般現成生蠔汁,勁。生蠔配白酒,一絕水煮碟魚上菜已經有驚喜,擺盤,同高級餐廳有過之而無不及,碟魚非常厚身,熟道剛剛好,廚師巧妙地把肉汁鎖定吃了一口滿口充滿油香。配合傳統嘅醬汁中和了魚的肥膩,亦同時把魚的鮮味提升另一層次紅酒燴和牛尾又一個非常靚嘅擺盤,牛尾
煎鵝肝
生蠔
水煮碟魚
紅酒燴和牛尾
又一個非常靚嘅擺盤,牛尾炆得剛剛好,口感非常好,帶少少膠質,簡直係完美嘅煮度。配合紅酒汁食起嚟,簡直係錦上添花
焦糖燉蛋
最後食返個雲尼拿香味剛剛好的的燉蛋,亦滿有蛋味,正