2019-07-13 476 瀏覽
心血來潮好想食炸雞🍗,所以誤打誤撞黎左MegaBox 入面既 Kim’s Spoon 🥄因為晚上10點關門,9點就last order (對我黎講... 太早啦),甘我拿拿聲叫左炸雞🍗同牛肉粉絲先😋😋枱上放置水瓶及泡菜供客人自行加添,用具方面:全是鋼造的筷子🥢及杯(跟韓國的相似)。到主腳登場啦炸雞🍗:失望😞失望😞失望(重要的事情要講三次),呢個口味一點都唔似韓式炸雞🍗,似係普通得無得再普通既台式炸雞🍗,如果以$88呢個價錢食呢個份量呢個質素,真係好貴... 幸好,當我絕望之時,另一道菜:牛肉粉絲救左我,牛肉份量多,大大件,似返韓味,重甜甜的醬油,加上一路食一路滾,熱度足夠,粉絲夠曬彈牙,又吸味,不錯👍🏻(係做返正常的水平)