2021-08-12 1156 瀏覽
話說牛摩係將軍澳都開左一段時間,耐唔耐我都會去幫襯一次半次,但每次去到加肉既時候,我都會諗起上一次幫襯既時候講過唔會再幫襯,最大原因係啲肉真係好差。其實食得任食火鍋就唔應該對啲牛肉有太大期望。今次叫左一個最近做緊優惠既牛肩胛set, 埋單計二百幾連加一。起初第一碟肉都正正常常,合格有餘。但當第二、三次加肉既時候,啲牛肉係肉眼見到地乾,直頭好似啲風乾左既西班牙火腿既質地,啲肉既顏色亦都十分唔新鮮,仲有少少發黑。入口完全冇牛肉味,十分"鞋"口,同樣既價錢我寧願幫襯下隔離另一間邊爐,就算叫左廚房換,出嚟份肉都依然好差。對於鐘意食牛既人嚟講,依間野真係不可一,不可再。鬧完都講下幾樣好既野,舖頭凍櫃到有壽司可以拎嚟頂下肚,今日食到既三文魚壽司唔錯,油脂分佈好好,魚生亦都唔會太簿,係舊飯略略有啲乾同硬比較差少少。除此之前,服務員都好nice,好有禮貌,係可能今晚比較忙啲,經常有留單既問題,叫左幾次牛但都冇上到。
2021-08-11
15 分鐘 (堂食)