2017-01-09
Pizza hut真係童年回憶黎~由細個開始食,愛上食pizza都係因為佢,但趆大就趆多唔同既pizza連鎖店平過佢好多,所以少食左,最近見電視機有賣廣告,推出一系列既手工薄餅,終於同媽咪去左試,可惜覺得中伏了由於金會員叫套餐有九折,所以揀左佢手工薄餅既二人套餐,一個手工薄餅+三選一既意粉/飯+小食,再配餐湯同飲品。巴馬臣芝士沙律火腿係成個沙律令人最失望咸味油香味欠奉,芝士碎一樣少之又少,不過個沙律醬好杰身同芝士味幾濃,係我杯茶餐湯就不過不失,雖然叫左蜆肉同雞肉兩種湯,但飲落唔覺得有咩分別煙三文魚手工薄餅個薄餅好快就黎到!有效率!長方形既薄餅,睇落都幾吸引,除左形狀上同平時pizza唔同之外,最大分別係個餅底,平時圓形果啲係偏向厚身似面包,厚實口感之餘帶點韌度,但有啲朋友會嫌呢種餅底太漏好快飽,而呢款手工薄餅就㡳介乎平時既薄批同厚批之間,您可以話佢係脆版既薄批,所以都會無咁厚同埋似面包,而且真係好脆,即使放耐左都一樣脆口。至於配料煙三文魚同芝士都幾香,可惜個批邊太多,啲饀比例上太少囉有一半都係無餸咁濟,而個芝士粒粒都幾淡口,仲要係灑面咁好hea既感覺...整體唔太差但唔太值呢個價錢,食
由於金會員叫套餐有九折,所以揀左佢手工薄餅既二人套餐,一個手工薄餅+三選一既意粉/飯+小食,再配餐湯同飲品。 巴馬臣芝士沙律
火腿係成個沙律令人最失望咸味油香味欠奉,芝士碎一樣少之又少,不過個沙律醬好杰身同芝士味幾濃,係我杯茶餐湯就不過不失,雖然叫左蜆肉同雞肉兩種湯,但飲落唔覺得有咩分別 煙三文魚手工薄餅
個薄餅好快就黎到!有效率!長方形既薄餅,睇落都幾吸引,除左形狀上同平時pizza唔同之外,最大分別係個餅底,平時圓形果啲係偏向厚身似面包,厚實口感之餘帶點韌度,但有啲朋友會嫌呢種餅底太漏好快飽,而呢款手工薄餅就㡳介乎平時既薄批同厚批之間,您可以話佢係脆版既薄批,所以都會無咁厚同埋似面包,而且真係好脆,即使放耐左都一樣脆口。至於配料煙三文魚同芝士都幾香,可惜個批邊太多,啲饀比例上太少囉有一半都係無餸咁濟,而個芝士粒粒都幾淡口,仲要係灑面咁好hea既感覺...整體唔太差但唔太值呢個價錢,食返平時啲批仲好! 雞肉野菌意大利飯
因為個餐得三款意粉或者飯揀,見到有意大利飯就叫左,因為另外兩款都係普通既炒意粉,今次難得放棄我最愛海鮮寬條麵黎叫呢個意大利飯,點知完全中伏!!!首先啲雞肉嚡口到一個點, 個飯先係最伏......幾稔身但個汁係完全無忌廉可言,似煲飯落多左一倍水果種感覺,結果係好多怨言情況下食淨1/4(我真係好難得會食淨野架) 唯獨有少少咬口係啲野菌 嗚...還我海鮮寬條麵早知唔叫個餐.... 慢烤蜜糖豬手
呢個又係最新成日賣廣告所以試埋佢,同平時烤到脆皮果種咸豬手完全唔同,好稔身啲肉一切就散,果然真係慢烤,下面果啲以為普通肉汁,原來係蜜糖用黎點肉,但由於個肉唔係好咸所以點甜味都幾怪,個人都係中意脆卜卜果隻咸豬手(無錯熱氣就是王道) 仲有個配菜薯蓉同埋個菇都幾淡口... 整體黎講欣賞佢肉質炆烤得好軟,但呢個價錢黎講肉既量唔夠多
結論係大家千奇唔好叫二人餐,單叫好過還我記憶中好好味既pizza hut