2022-07-10
平時好少可會去奥海城,朋友呢日係附近做野,話要帶我去食間正宗既西班牙菜,有好野食我當然跟住去啦😆。餐廳裝飾別樹一格,紅色皮椅加埋柔和燈光,時尚得黎又浪漫。侍應有禮之餘,仲會主動推介。唔講我都唔知呢度有間咁高質既西班牙餐廳呀~🤩經典蟹肉他他 $148外觀靚到嘩一聲,食落都令人嘩一聲!芒果肉+牛油果+蟹肉,意外既組合帶黎意想不到既驚喜,非常鮮嫩軟滑,入口即溶咁,口感一流,好flash好開胃。😍❤️龍蝦海鮮忌廉湯 $78龍蝦湯好creamy好鮮甜,龍蝦🦞味都好濃。入面仲有隻大大既餃子🤩,餃子皮應該係人手做,煙煙韌韌,入面有濃濃的黑松露,同龍蝦湯又幾match喎!唔錯唔錯👍。西班牙海鮮炒飯 $328真係大份到嚇親呀!海鮮份量比想像中多好多!有充滿蝦膏既大蝦,青口,蜆肉,西班牙臘腸,魷魚等等多種材料。以前都係食海鮮燉飯多,估唔到海鮮炒飯有另一種感受,飯粒分明,炒得香口唔油膩,同埋真係好大盤😆, 好滿足。🤤餐酒 House wine星期日至四有買一送一呀~咁抵!無理由唔嗌返2杯 chill 下ga ma😌。開心~完美~❤️❤️❤️好味指數:8.5/10
經典蟹肉他他 $148
龍蝦海鮮忌廉湯 $78