2016-10-03 472 瀏覽
一向都不是對韓國食品有興趣, 特別是韓燒, 因為本身我從不食紅肉, 即時朋友見到也不會去。但今次難得約到一班很耐無見的朋友就去一次。而且朋友說有很多海鮮會適合我, 好像就去一次。一去到門口望到餐廳, 不算太烏煙瘴氣。平時既韓燒店一定好多油煙, 坐位又好寬敞。環境十分舒服。一改我對韓燒店的印象食物?就看以下內容朋友知我不食紅內, 就為我點了不小海鮮店員放上桌上, 不禁大叫一聲"好大啊"。食落口好有鮮味, 鮮甜爽口!正仲有好正好正既蝦膏。呢個鍋勁了, 店員放到桌, 已見堆滿很多食物有豆腐, 合掌瓜,牛肉, 仲有大大隻既八爪魚在上面。店員為我們剪碎八爪魚,分給我們。食落口八爪魚可保留鮮味而且十分彈牙。好好食啊呀最後更點了這個蛋包蝦, 外層金黃色既蛋黃,而且內層是大大隻原汁原味既蝦。蝦味完全沒有給外層蛋黃搶了味。2 方配搭出另一風味。值得一讚

而且朋友說有很多海鮮會適合我, 好像就去一次。

食物?就看以下內容

朋友知我不食紅內, 就為我點了不小海鮮
新鮮大蝦

仲有好正好正既蝦膏。
韓式牛肉八爪魚鍋
蛋包蝦
2016-09-20
80 分鐘 (堂食)
新鮮大蝦
韓式牛肉八爪魚鍋