之前黎食過覺得食物勁惹味而且性價比好高,特別係家鄉炒米粉真係一食難忘!今日介紹左個中意食辣既朋友一齊黎晚餐我地大約夜晚6點半去到,好好彩唔洗等位,今日係平日,但7點左右已經座無虛席,非常受歡迎!菜式有好多選擇,有辣有唔辣,例如涼菜、雞煲、樟茶鴨、烤活魚、粵式小炒、川湘小炒等等……。家鄉炒米粉($78)可以選辣度,配料主要有午餐肉、蛋、椰菜絲、紅蘿蔔絲等等。睇落好普通既家常材料,但米粉炒到夠乾身又有鑊氣,食落每條米粉都爽口彈牙,調味好香好惹味,而且完全唔油膩!配埋唔同既食材同芝麻,口感同香味好豐富。估唔到簡單既食材係可以整到咁好食,真係顛覆左我地對炒米粉既認知$78又好食又大大碟,性價比爆登。酸菜魚(少骨)( $198)上碟我地嚇一跳,因為超大碟,感覺比炒米粉大3-4倍,而且碗底好深! 魚份量勁多,肉質好鮮嫩好滑,完全唔腥。酸菜同大豆芽口感爽脆。我地叫左大辣,整體食落唔油膩,味道又夠酸又夠辣又有麻痺感,非常惹味開胃。。脆椒雞軟骨($98)我地都係叫左大辣辣椒同雞軟骨都炸到好脆好香口,真係脆到坐對面都聽到!食落雞軟骨有口感,無炸到乾或者覺得油,味道咸香又辣,惹味香脆令人忍唔住一啖接一啖!總

。家鄉炒米粉($78)
$78又好食又大大碟,性價比爆登

。酸菜魚(少骨)( $198)

。脆椒雞軟骨($98)
我地都係叫左大辣

總結:環境整潔,加上食物好味又唔貴,中意食辣既我地會再光顧