去黃埔行完街揾野食,見到呢間野評語唔錯,又唔係好貴咁,就去試。呢間餐廳係黃埔AEON入面,唔知點解成日有種感覺foodcourt入面既野都係伏今次一於去試下。晚上七點多,冇乜人餐廳只有在圍住餐廳四邊的吧台位食野,大約十幾個位,好彩今日冇乜人自助買完野食就坐低等叫號碼MENU餐廳主打都係丼飯,另外有一堆熟食既魚配白飯,適合D唔食丼飯或者魚生既人MENU選擇都唔少,好多野揀另外仲有少量小食我地今次就冇食丼飯,叫左個魚set,加左D刺身同小食鹽燒鱈魚鮫定食配漬物、小菜、飯、麵豉湯白飯加左$10,升級做迷你長腳蟹肉丼未食過鱈魚鮫,第一次試D肉比較鞋,燒所以比較dry,冇乜水分,令到D肉比較鞋同乾同埋唔講都唔記得左有鹽燒,唔係好有鹽味蟹肉丼好味,蟹肉好鮮,送飯一流漬物一般,麵豉湯幾好飲,好多白蘿蔔係入面,幾鮮甜三文魚、八爪魚、帶子刺身單點刺身全部魚都好鮮味,好香帶子好鮮甜,八爪魚都幾juicy汁燒帆立貝買野可以優惠價追加都幾大粒,唔會好dry,D汁好夾,好味~甲羅燒全餐最好食就係呢個甲羅燒,可以話係數一數二的甲羅燒,甚至比D XX水產賣既更好食蟹膏非常鮮甜,好香蟹味,蟹肉好鮮好味,不過個人略嫌多

今次一於去試下。

晚上七點多,冇乜人
自助買完野食就坐低等叫號碼

MENU
MENU選擇都唔少,好多野揀
另外仲有少量小食

我地今次就冇食丼飯,叫左個魚set,加左D刺身同小食

鹽燒鱈魚鮫定食
配漬物、小菜、飯、麵豉湯
白飯加左$10,升級做迷你長腳蟹肉丼
鹽燒鱈魚鮫定食配迷你長腳蟹肉丼

未食過鱈魚鮫,第一次試
D肉比較鞋,燒所以比較dry,冇乜水分,令到D肉比較鞋同乾
同埋唔講都唔記得左有鹽燒,唔係好有鹽味
蟹肉丼好味,蟹肉好鮮,送飯一流
漬物一般,麵豉湯幾好飲,好多白蘿蔔係入面,幾鮮甜

單點刺身
全部魚都好鮮味,好香
帶子好鮮甜,八爪魚都幾juicy

汁燒帆立貝
買野可以優惠價追加
都幾大粒,唔會好dry,D汁好夾,好味~

甲羅燒
蟹膏非常鮮甜,好香蟹味,蟹肉好鮮
好味,不過個人略嫌多蔥左D因為D蔥味都好勁
不過甲羅燒就係要配少少蔥味先好食既

總結,食物中上水平,價錢唔貴
2020-11-16
10 分鐘 (堂食)