2018-11-14
火鍋店周街都係,有些食過不過爾爾,有些好味但不為人知。今日去食呢間就令我非常滿意啦,俾個先得啊!雖然環境唔係日式火鍋裝潢豪華,但我反而覺得這種大圓檯舊式火鍋更令食客舒適。三五知己,邊爐滾起,係煙霧繚繞中暢談,豈不是人生一大樂事?雖然係傳統火鍋店,但是餐具一樣乾淨,桌面不會有油膜,證明老闆真是比心機去管理。一坐低就會有人來serve,仲會推薦今日最新鮮的海鮮,食緊的時候老闆仲會行過來同你吹水,關心夠唔夠食,人情味爆啊我地几條友叫咗豬肚雞湯底,湯底奶白色,滾起落雞肉同豬肚。味道還算不錯,雞肉新鮮,所以點煮都不會出錯,豬肚偏韌咗d。講真,老闆的胡椒好似唔洗錢落咗好多,有點影響涮牛肉的。等個雞煲緊,我們先食刺身,是赤貝和魷魚卷兩個都好新鮮彈牙爽口,yummy!手打墨魚丸和蝦丸我每次來一定會叫,因為材料新鮮,真人工手打,咬開仲可以見到墨魚腳同蝦,又不會煮下散開,肉質爽口,唔會覺得食緊麵粉咁。響鈴相信大家打邊爐都食得多,但是這個響鈴真的真的推薦。外貌平平無奇,入口豆製品的香味充滿口腔,令人有驚喜的感覺。老闆話這個竹蔗馬蹄水是自己煲嘎,打邊爐最適合飲。蔗水好甘甜,仲可以見到原只馬蹄添這間邊爐的服務真
雖然環境唔係日式 火鍋裝潢豪華,但我反而覺得這種大圓檯舊式火鍋更令食客舒適。三五知己,邊爐滾起,係煙霧繚繞中暢談,豈不是人生一大樂事?
雖然係傳統 火鍋店,但是餐具一樣乾淨,桌面不會有油膜,證明老闆真是比心機去管理。一坐低就會有人來serve,仲會推薦今日最新鮮的海鮮,食緊的時候老闆仲會行過來同你吹水,關心夠唔夠食,人情味爆啊
講真,老闆的胡椒好似唔洗錢落咗好多,有點影響涮牛肉的。
這間邊爐的服務真是極好,經常會有staff幫你加湯加熱茶。其實都係打邊爐,做咩唔行遠d食好d呢?得閒過來探下表叔都好啊嘛!