2018-12-03
放假就好想食個all day breakfast,要對自己好啲🤭講到all day breakfast, 我就諗起九龍城呢間rings coffee! 幾個月前同朋友食過,印象中幾好食所以就翻jap!😝店鋪都唔係好大,位置唔算好多,晏就時間係門口等左5分鐘左右就入得。等既期間睇下menu有咩食,見到蝦蝦蝦意大利飯,笑左😂餐廳入面既環境配色都比到好舒服既感覺我,用左白色/tiffany色既牆身再配木紋枱,好柔和既感覺☺️朋友就叫左all day breakfast, 一個字,好味😂無咩挑剔。另外佢都有加左幾片蘋果係入面,係其他餐廳食All day breakfast都好似唔會加生果。有生果食完又清清地個感覺都唔會好膩😋我就叫左個avocado egg Benedict, 我諗你應該都同我一樣有啲confuse牛油果係邊度,原來係smoked salmon底下係半舊完整既牛油果阿 !!!! 🤩我勁中意食牛油果🥑見到完整無缺既佢我太興奮相都未影就忍唔住食左(sorlysorly)😂 味道都係好好食無乜好挑剔,另外佢好有心機加左啲花瓣係荷蘭醬上面,好靚阿🤤岩晒我呢啲港女影相打卡。另外一樣都係有啲
另外一樣都係有啲哈蜜瓜/蜜瓜?(sorly我永遠都分唔到佢地)做伴碟,食完唔會好膩😜
最後想講既係 呢度既芝士奶蓋茶真係好好飲阿 !!! (我又太心急飲左無影相sorlysorly) 我之前黎食係我第一次飲芝士奶蓋茶 (唔係係啲咩喜茶/東喜茶度飲) 係佢地呢間鋪令我愛上左飲芝士奶蓋茶架😭真係沖得好好飲 芝士係厚架 唔會好快溶/稀晒,不過都想講講今次飲有太多冰😂
以後都會繼續黎飲飲食食 支持小店😛