尖沙咀 📌 【 鮨一 】尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓 Happy Fri 🥳 收工想食日本嘢,就來到【 鮨一 】呢間木系裝潢,打造 🎌居酒屋格局,選用日本入口新鮮食材,主打丼飯 、刺身 、日式料理,令人猶如置身 🇯🇵 日本居酒 🍶🏮痛風丼 海量脆卜卜三文魚子、一排排鮮甜順滑海膽、堆滿滿的吞拿魚蓉,還有的就是肉質鮮甜爽彈的赤海蝦。呢個丼真係響噹噹,完全震撼我視覺、味覺,難怪叫「痛風丼」,絕對係痛快嘅享受。🦪 赤崎真蠔真係好少見又長又大兼肥美肉厚嘅生蠔 🦪 蠔肉爽脆,海水味適中,精髓係蠔面放上檸檬柚子啫喱,完全令生蠔鮮味倍加昇華。🥗 鮨一沙律 鮨一沙律將多款魚生切成粒狀,再混入沙律菜,配以微酸嘅醬汁,有口感之餘亦清新開胃喔 🥗🍤 什錦天婦羅 天婦羅炸粉薄脆,炸蝦肉質彈牙,蔬菜有青椒、甜薯、南瓜同茄子。好喜歡呢種天婦羅嘅口感同味道 🥰🐮 味噌煮牛舌牛舌肉質軟稔,牛味濃;蘿蔔清甜入味,配上熱辣辣味噌湯,係最佳暖胃之選。🔅 總括而言我覺得 CP 值好高,以日本新鮮食材做主打,真心,兩個人埋單,人均消費 $400 幾蚊,可以食到生蠔、拖羅、海膽、牛舌,呢間居酒屋 【 鮨一 】
尖沙咀 📌 【 鮨一 】
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓

🏮痛風丼

🦪 赤崎真蠔

🥗 鮨一沙律
🍤 什錦天婦羅

🐮 味噌煮牛舌
🔅 總括而言我覺得 CP 值好高,以日本新鮮食材做主打,真心,兩個人埋單,人均消費 $400 幾蚊,可以食到生蠔、拖羅、海膽、牛舌,呢間居酒屋 【 鮨一 】 ,真係越諗越抵食,我一定會回訪。

⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹
餐廳 🇯🇵【 鮨一 】
地點 📍 尖沙咀厚福街 12-12A 號藍馬商業大廈18-20樓
消費 💰 均消 • $480@
⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹
2024-08-09
  • 赤崎真蠔