2021-12-04
行到深水埗呢頭 見到有間泰國菜細細間都幾多人食 就行入去試呢間餐廳有入到去已經覺得好泰國 真係好似去左泰國咁 佢唔係平時大商場裝修到好靚個隻 係平時係泰國既普通小店餐廳咁 裝修已經好有旅遊幻覺 我幾欣賞佢連裝餐具嘅筒 裝食物既碗碟都同泰國一模一樣🦐泰式生蝦刺身(6件) $78個汁醬帶酸辣 蝦肉好爽口 夾埋蒜片同辣椒片 一個字「正」呀🥬泰式炒通菜 $50好大碟 少少辣味 炒得好爽口 充滿泰式風味🥢泰式大蝦炒金邊粉 $58一拎到上嚟 見到包住金邊粉既雞蛋煎得好有心機 佢係將個蛋煎到格仔網狀咁包住 覺得好有心思 個粉唔會炒到一餅野咁 側邊配埋好多花生碎 撈埋一齊食更好食🐷燒豬頸肉 $68豬頸肉燒到燶邊 個邊燒到脆脆 肉個調味做得好 配上辣辣地既汁 呢個係全晚食到既野之中最好食既🥤珍多冰 $22🍋🥤青檸梳打 $+10雖然呢間野唔會話野食好突出 但每一樣既細節都充滿泰國風味 加上呢間餐廳係價錢上十分親民 好推薦大家去試
🦐泰式生蝦刺身(6件) $78
個汁醬帶酸辣 蝦肉好爽口 夾埋蒜片同辣椒片 一個字「正」呀