2019-02-22 212 瀏覽
先唔講價錢,食物質素本來就是一間餐廳的基本,第一次每碟食到一半就要放棄,怒火中燒,有誰共鳴!諗住同阿媽試下石門新餐廳,經過一樂,侍應細細聲以9折招手,好喇,就試下。先講價錢,9折後應該兩百幾蚊位,又話有海鮮,呢個價位,其實都預咗唔會係d 咩靚海鮮,但更加估唔到,佢完部俾死海鮮我?!2個人,食一隻又瘦、又完全有肉嘅蟹,蟹膏仲要又黑又水,食蟹嘅人都會知,蟹一死就會嗅,我食緊嘅就係呢d 蟹。仲有合共4隻蝦,2粒帶子,一埋又係死晒合唔埋口嘅蜆,如果我真係食晒佢地,我怕我後果會佢地一樣!再黎就係一碟充滿雪氣,流晒血水的牛肉「乾」,得罪講句,佢鞋過我對鞋底!唔講斯唔得,仲有油到可以揸出一碗油嘅響鈴,一睇就知係街市買到唔會係即炸嘅響鈴,我都唔明點解可可油到咁,好彩佢拎張核突餐紙印下d 油。不過不失只可以講係個青菜。最後,原來佢仲會用我地食完個鍋煮個粥,但佢係拎我鍋野,入廚房攪咗好耐先再拎出黎,講真,你客又唔多,得1-2枱,攪咗成20分鐘。Overall, 未試過食一間感覺咁差的餐廳,周圍都係蚊滋,我冇叫飲品,叫佢俾杯水我,侍應就用佢徒手執完垃圾嘅手,開水喉俾一杯水喉水俾我!住咗沙田區三十年,第一次遇

不過不失只可以講係個青菜。

住咗沙田區三十年,第一次遇到食物質素咁差嘅餐廳!
2019-02-19