餐廳: 豚丼のぶたはげ (德福廣場1期)
資訊:

基本上每個星期都會去九龍灣行街,九龍灣嘅餐廳好多都食過晒,今日決定試新野,就食咗呢間日本餐廳🇯🇵-海老魷魚天丼🍤🍚 因為本身係單點,唔包飲品同湯,所以加咗$28轉定食套餐,一嚟到,賣相已經覺得好吸引好豐富😍😍 除咗丼飯之外,仲有大大碗嘅味增湯,有一碟前菜同茶碗蒸,仲有甜品添🤩 前菜係一小碟嘅蔬菜,幾好食,味增湯就普通啦,至於茶碗蒸,蒸蛋夠晒滑,唔錯😋😋😋 丼飯上面有好多炸物,魷魚🦑、南瓜🎃、紫菜、天婦羅蝦🍤,山藥等,每一件都係脆身,而且魷魚唔會太煙食落暖暖地,好好味🤤 甜品係類似jelly既嘢,比較清淡,食完唔會太滯👍🏻-天婦羅湯烏冬 朋友點左個湯烏冬,都有加定食套餐,同樣大大份,睇到都流晒口水🤤🤤🤤🤤推薦呢間餐廳,食日本嘢價錢黎講,都算合理,食物質素高,值得回頭再食😙

-海老魷魚天丼🍤🍚
甜品係類似jelly既嘢,比較清淡,食完唔會太滯👍🏻

-天婦羅湯烏冬