2021-05-20
朋友book mark左呢一間好耐位於大坑算係比較容易搵嘅鋪面小店夜晚嘅時候都己有氣氛 幾chill 見到好多外國人黎happy hour 🤣呢度主打fusion菜,之前食過另一間fusion菜所以都冇太大期望,見佢嘅餐牌都係差唔多我哋三個女仔首先叫咗兩個粉飯同一個小食share朋友叫咗杯classic cocktail啤酒來講都算係幾甜好重果味,女仔來講應該比較容易入口我呢d好怕苦嘅人飲落去都覺得接受到大坑薯條都係好多人推薦嘅食落去有好多調味嘅味道😂首先最大浸當然係嗰浸辣椒味同埋面上嗰啲調味粉味,係幾惹味嘅,但係食到最尾就覺得好鹹同埋感覺好似好多味道混雜埋一齊加埋佢個高茶孜然醬 食到我有啲一面問號但感覺重口味嘅人應該會幾鍾意🤣🤣Share plate來講都算係幾大份,我同兩個女仔食落去都唔會覺得太少呢個失望嘅意大利飯首先南瓜唔係好食到南瓜味,平時嘅南瓜意大利飯應該係變咗蓉,然後味道會滲入意大利飯入面但係呢度變咗南瓜還南瓜,蝦還蝦完全係每樣材料分開地上食落去有啲健康嘅感覺嘅,但係佢嘅辣味好重基本上遮蓋晒其他所有嘅味道份量偏少,同埋蝦都偏少呢個腐乳卡邦尼意粉算係想像中嘅味道可能唔係第一次
位於大坑算係比較容易搵嘅鋪面小店
呢度主打fusion菜,之前食過另一間fusion菜
所以都冇太大期望,見佢嘅餐牌都係差唔多
我哋三個女仔首先叫咗兩個粉飯同一個小食share
朋友叫咗杯classic cocktail
啤酒來講都算係幾甜
好重果味,女仔來講應該比較容易入口
我呢d好怕苦嘅人飲落去都覺得接受到
大坑薯條都係好多人推薦嘅
食落去有好多調味嘅味道😂
首先最大浸當然係嗰浸辣椒味
同埋面上嗰啲調味粉味,係幾惹味嘅,但係食到最尾就覺得好鹹
同埋感覺好似好多味道混雜埋一齊
加埋佢個高茶孜然醬 食到我有啲一面問號
但感覺重口味嘅人應該會幾鍾意🤣🤣
呢個失望嘅意大利飯
但係呢度變咗南瓜還南瓜,蝦還蝦
完全係每樣材料分開地上
食落去有啲健康嘅感覺嘅,但係佢嘅辣味好重
基本上遮蓋晒其他所有嘅味道
份量偏少,同埋蝦都偏少
呢個腐乳卡邦尼意粉算係想像中嘅味道
可能唔係第一次食腐乳意粉,所以都想像到嗰陣味會係點
腐乳同意粉又真係幾夾嘅,不過呢個比我之前食嘅更濃味
雖然佢都幾creamy,但係唔會覺得食到飽飽濟濟
沙律菜同青瓜都幾好食,唔會有草青味
雖然份量都係偏少,可能我哋幾個女仔share,一人一啖就食完
最值得推介嘅就係呢個MMVP—椰絲雪糕咖央西多
其實一開始冇諗住叫甜品嘅,但係因為食完都覺得唔太飽,所以叫多一樣
點知唔打唔撞之下叫咗樣最好食嘅!
呢個甜品真係令我好深刻,對呢間餐廳嘅好感直線上升😍😍
首先佢嘅椰絲多到不得了,一上枱好香椰絲味
我哋都好鍾意椰絲嗰浸奶味
上到枱嘅時候佢仲係熱辣辣我哋切開入面有好重嘅奶,好似夾心雲呢拿嘅感覺
再加上凍冰冰嘅椰絲雲呢拿雪糕,一凍一熱真係好好食
再加上椰絲嘅奶味,食落去真係好有幸福嘅感覺
同埋三個女仔share都食到三四舊算係咁🤣🤣
總括嚟講真係好睇大家叫咩餸
個人覺得薯條、腐乳意粉、仲有椰絲西多係值得叫嘅
不過佢嘅價錢都比出面嘅Cafe貴10%,仲要加一。。。
最奇怪嘅係佢單上面會有小數點(毫子)
但係佢間餐廳係唔收毫子。。。話四捨五入(無論係1毫定6毫都要比多一蚊)
咁點解你唔直接叫我哋比多一蚊🤭🤭
大家記住叫之前睇吓推介先,有啲唔太好食嘅但又小貴就會覺得唔值得