2023-11-21 24 瀏覽
今日係媽咪生日既大日子,特意係一星期前預約一間有格調既西餐廳做下孝順女,同佢興祝生日。餐廳提供dinner set $328每人,呢個set提供份量都幾多,食物質素不錯,以呢個價錢黎話,性價比高,我地最後食到勁飽。三文魚牛油果他他- 三文魚肉質鮮嫩,口感豐富,牛油果綿密,加埋濃厚的奶油口感。兩者的組合非常和諧。松露蘑菇湯- 這碗湯散發著迷人的松露香氣,搭配著鮮美的蘑菇,湯的口感非常濃郁,每一口都能感受到蘑菇的鮮美和松露的香氣。椰菜花海鮮湯- 椰菜花為基底,加入了新鮮的海鮮,味道鮮美。椰菜花的香氣與海鮮的鮮甜完美融合,加左忌廉一齊打成,令湯的質地濃稠,口感豐富。香煎法式鴨胸配新鮮藍苺醬-新鮮既鴨胸肉質鮮嫩多汁,外皮煎至金黃酥脆,內部保持著嫩滑的口感,搭配新鮮藍苺醬,增添了一絲果香和酸甜的風味。龍果啫哩-以火龍果打成漿,製作成啫哩,味道清新甜美。啫哩的甜度適中,不會過於膩口。,非常適合作為一道完美的結尾。

2023-11-20