2019-07-28 1296 瀏覽
近呢兩年多左人食素,林林種種既素食店開得愈來愈多😋自己都叫做食過幾間,大多數都滿意既🤣🤣咁岩前排同事食左呢間覺得唔錯,令我又醒起曾幾何時都mark低過呢間「每日」😌的起心肝決定今日同屋企人食,好彩有預早訂枱😋😋😋「每日」係十二點開門,我地大約十一點九去到已經見到有人龍,真係厲害!!😆見到有人walk in想食職員都話full晒。❤️推介:— 蘋果片搽花生醬,上面有啲脆脆果個非常好味,我食左五六片呀😏— 炸蓮藕餅好香脆好juicy都係必食😌— 綠茶芋泥餅,綠茶味完全食唔出🤣🤣不過薄薄一層既芋泥好綿好味,愈咬愈香芝麻味,雖然我覺得甜左啲,不過都好好食😌— 楊枝金露,唔甜又足料,奶味幾重,唔錯!— 反沙芋,其實我幾鍾意食芋頭🤣🤣糖包圍住切到細細條既芋頭,粉粉的😋係甜左啲既,不過食一兩舊過口癮又覺得好滿足😌— 椰香南瓜賣相麻麻😂但係南瓜好食,椰味香但食落唔會漏👍🏻— 唔知芝士咩豆焗蕃茄,蕃茄好juicy!配合上面既豆又幾夾,芝士再濃啲就正啦😆😆— 眉豆唔知咩湯,屋企人飲左話好正好濃,真材實料無味精湯,有屋企煲既感覺😋— 土耳其無糖蕃茄汁,微微帶酸,睇返個盒只有1%sugar😂其實唔知落黎做咩🤣濃

❤️推介:
— 炸蓮藕餅好香脆好juicy都係必食😌
— 楊枝金露,唔甜又足料,奶味幾重,唔錯!
— 椰香南瓜賣相麻麻😂但係南瓜好食,椰味香但食落唔會漏👍🏻
— 土耳其無糖蕃茄汁,微微帶酸,睇返個盒只有1%sugar😂其實唔知落黎做咩🤣濃濃杰杰既蕃茄汁,好fresh呀😆
另外有啲熟食既菜呀豆卜呀菇呀都好味架😂😂但唔記得晒啲名😌

💔唔推薦:
— 蘋果紫薯,我食唔出有紫薯香甜味😑好失望呀!
— 咕嚕肉,一般都係用麵筋仿肉,佢地就用比較貴既合桃,我覺得怪怪地,唔夾😅
— 香蕉糕 ,幾香香蕉味既,不過真係勁勁勁甜🤣🤣🤣我咬左一啖就唔想再食
— 肉鬆豆腐,無味啦,肉鬆又少啦😣

食完「每日」真係捧住個肚走😆😆好滿足呀!真心$108午市,尖沙咀食,質素又好,職員refill得又快😋熱食又夠熱,真心覺得好值好抵,所以非常推薦丫😋😋