餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

2023-03-03 1197 瀏覽
要數場地乾淨企理、位同位之間又夠闊落、食完個身唔好咁大陣燒烤味既燒肉店,一定會諗起牛角😍 本身以為收工既時間會好多人等位,點知用app拎飛既時候發現都只係等2張枱only,所以即刻飛過去😆牛角十品燒肉盛盒 (燒肉汁) 十品盛合即係有十款唔同部位嘅牛肉,每款兩塊。佢哋用左一塊牛形既木板上枱,幾特別。10款牛肉包括厚燒牛舌、肩脊肉、特選熟成牛、美國上級牛頸脊、牛角上級牛肋肉、日本九州極上黑毛和牛肉眼+牛肋肉+西冷+一口牛,同埋一款隱藏版牛肉😍 牛肉質素唔錯,尤其黑毛和牛的牛味濃,油脂分布平均,燒完之後超香,油香味充斥住整個口腔🤤 香蔥溫泉玉子飯食牛角真係必點牛角飯!大量紫菜加埋蔥、蛋🥚同秘製醬汁,我仲特登叫左多蔥&多醬😆 真係好味到想再叫多一碗😋 (可惜我細食🤭)Sapporo 生啤 500ml食日式燒肉又點可以冇啤酒🍻?於是就點左一杯Sapporo黎啤啤佢😆 呢款啤酒好容易入口,不知不覺就會飲哂🤪

牛角十品燒肉盛盒 (燒肉汁)

香蔥溫泉玉子飯

Sapporo 生啤 500ml