2023-11-07 111 瀏覽
呢間真係已經唔需要再多介紹,網紅必到的打卡餐廳,相信好多人去過食過亦都瘋狂影過相,無錯,食物其次,影靚相才是重點。佈置好有心思亦好夢幻,先經過門口一條全是鏡子的萬花筒隧道,用餐區的天花板掛滿紫藤花,四周全是彩色繽紛的牆紙及裝飾,立即少女心爆發,大影特影。餐點方面都是精緻的西式美食,先來飲品,抹茶拿鐵飲得多,薑黃拿鐵就第一次飲,薑黃味道頗濃,飲完仲剩好多薑黃粉未溶晒留在杯底,證明落得幾重手。黑松露蜜糖香草燒原隻美國春雞好大隻雞腿,雞肉肉質嫩滑再蘸黑松露醬汁好惹味;至於雙式芝士脆片經典千層麵沒有想像中超濃芝士味,不過麵底厚度適中,連埋肉碎一齊食係唔錯;甜品Fika的最上面是mousse製的雲朵,藍天是脆脆地的蛋白霜,最下層是抹茶餅乾碎、紅豆蓉及麻糬,不會太甜,賣相有趣。整體來說食物有水準但未至於好驚艷,所以相對而言感覺價錢偏高,不過有些費用當是租了個攝影棚影下相,都ok呀!
2023-10-28