餐廳: 樂湯雞麵館 (庇利金街)
資訊:

2021-05-04 96 瀏覽
今日朋友帶我嚟咗呢間餐廳,話呢度係佢嘅飯堂,今日就跟咗佢泥喺度食飯。小店裝修簡約,但係座位都算舒適,餐牌嘅選擇都幾多,經過朋友介紹,我哋點左幾款熱門小食。我哋分別點左口水雞同沙薑雞。呢度嘅辣汁有別於坊間,比一般餐廳辣好多,佢哋嘅雞都好滑,而且雞味濃郁,好有驚喜!手拍青瓜同麻辣雲耳都好出色,青瓜好清新,而且好爽口,雲耳配上佢哋嘅麻辣汁,味道提升不少。主食係砂鍋龍王雲吞雞,我就選擇左粉絲。呢度嘅湯底都好濃郁,粉絲吸收晒湯嘅味道,最後我忍唔住飲晒成碗湯!XO 醬海味三絲撈刀削麵入面有花膠同海參,而且份量都好多,冇諗過呢個價錢會食到呢個質素嘅食物。鍾意食雞湯麵同埋麻辣嘅朋友一定唔可以錯過呢間餐廳!

我哋分別點左口水雞同沙薑雞。

主食係砂鍋龍王雲吞雞,我就選擇左粉絲。

鍾意食雞湯麵同埋麻辣嘅朋友一定唔可以錯過呢間餐廳!