2015-12-22 1749 瀏覽
今日冬至,所以嚟咗呢間餐廳做冬 😁😁呢到嘅環境幾好,光線唔錯,都算幾寬敞。😃😃我地叫咗幾味小菜。前菜有醉雞,淆肉同蒜泥白肉。😊😊醉雞個汁好重酒香,非常香口。啲雞又夠嫩,份量都適宜。😀😀淆肉好重麻油味,個湯膠好夠味,幾濃。咬落去啲香味喺個口到迴旋,十分香口。😁😁蒜泥白肉十分香口。雖然好辣,但辣得超好味。啲肉嘅肉質唔錯,都幾易口入。😄😄小籠包皮薄餡靚。肉汁充滿住肉嘅香甜,汁又夠濃,成個feel好夾。😃😃蘿蔔絲酥餅脆得嚟又唔硬,食落好有層次。啲蘿蔔絲有少少蔥花,令成個蘿蔔絲酥餅更香。😂😂沙鍋雲吞雞嘅雞湯十分清甜,能帶出雞嘅鮮味,very good!雲吞嘅皮非常之薄,入面嘅餡同個湯十分夾。☺☺京燒羊腩燒得好脆,但又唔覺羶。啲肉同啲脂肪燒起上來十分香。即使凍咗食都唔覺羶,仍然咁好味!😆😆火腿扒津白嘅小湯非常之清甜。用嘅金華火腿都係正宗的。因此成個湯就能帶出火腿嘅香味,令成個菜更升一個層次。😄😄松子桂花魚一啲都唔腥,啱哂唔鐘意食魚嘅朋友。食落好似食生炒排骨咁,又脆又香,值得推介!😀😀八寶鴨非常特別,呢個真係值得推介!首先賣相非常之靚,個鴨入面係好特別嘅糯米飯,又香又有鮮味。啲飯有好重嘅臘味味,好香
今日冬至,所以嚟咗呢間餐廳做冬 😁😁

呢到嘅環境幾好,光線唔錯,都算幾寬敞。😃😃

我地叫咗幾味小菜。前菜有醉雞,淆肉同蒜泥白肉。😊😊

醉雞個汁好重酒香,非常香口。啲雞又夠嫩,份量都適宜。😀😀

😃😃

八寶鴨非常特別,呢個真係值得推介!首先賣相非常之靚,個鴨入面係好特別嘅糯米飯,又香又有鮮味。啲飯有好重嘅臘味味,好香啊!但係做出嚟又唔算好油膩,非常正!😂😂

另外,服務員的態度非常之好。又唔會嫌我要相機食先太麻煩,又會同我地講笑。另外價錢就中上啦,不過一家人過節就冇所謂啦haha.😊😊
醉雞
松子桂魚