2021-05-07 1041 瀏覽
中環蘭桂坊高質日式🇯🇵串燒店🌸餐廳好有特別,門口嘅樓梯,好用心咁佈置成春天櫻花🌸盛開嘅時間咁~~忍唔住駐足打卡留念🥰餐廳以日式串燒為主,好似日本文化咁,可以一邊食串燒一邊飲杯酒🍶🥃串燒即叫即燒🔥,質素頗高,味道令人難忘。首先推介💥師傅首創🌟明太子系列~ 明太子牛舌:鮮嫩爽口又滿滿牛味嘅牛舌芯,包住明太子燒明太子白鱔:燒得剛好,鱔皮夠脆,鱔肉鮮甜彈口,仲好多💦而卷類露荀豚肉卷 : 豚肉烤得脆口,流出油香,包著嘅露荀好爽甜無渣喎煙肉三文魚卷: 第一次食, 煙肉外層包住三文魚,煙肉一啲都唔覺油膩,三文魚外層加上牛油同香葉,烤我金黃色,大件又鮮甜另外我試咗多汁清甜鮮冬菇、秋葵、雞肉大蔥串、脆卜卜雞翼、嫩滑免冶雞肉棒 及雞泡魚乾都好高汁💧至於飯類,當然唔少得燒飯團🍙/明太子及三文魚:外層燒得好脆身,餡料滿滿茶漬飯/明太子:賣相極為搶眼🤩 ,滿滿的芝麻、紫菜及明太子,茶湯非常香濃。

中環蘭桂坊高質日式🇯🇵串燒店🌸

串燒即叫即燒🔥,質素頗高,味道令人難忘。
首先推介💥師傅首創🌟明太子系列~

明太子牛舌:鮮嫩爽口又滿滿牛味嘅牛舌芯,包住明太子燒

明太子白鱔:燒得剛好,鱔皮夠脆,鱔肉鮮甜彈口,仲好多💦

而卷類

至於飯類,當然唔少得
燒飯團🍙/明太子及三文魚:外層燒得好脆身,餡料滿滿

• 明太子牛舌
  • 明太子白鱔