2022-09-09
放假去食法國菜,上網見到依家好多嘢食,特登嚟咗試吓。🤩雖然價錢頗貴,但係啲嘢食好豐富,廚師好用心,好值得嚟食。😚我試咗酥皮龍蝦湯,成個湯好香好正,香脆可口嘅金黃酥皮加上香濃嘅龍蝦湯,好有滋味。😝龍蝦湯食落去好creamy,不過就有啲熱可能要慢慢食。😂濃郁嘅湯汁同酥皮互相搭配,好有鮮味,簡直係高級享受。🥳之後仲食咗煙三文魚他他伴牛油果紅莓汁,簡直係視覺同味覺嘅盛宴。食材新鮮,食落去酸酸甜甜,非常清爽,係開胃嘅西式前菜。呢度菜非常受歡迎,三文魚捲到好似玫瑰花🌹,賣相精緻,牛油果豐腴🥑,口感豐富。😍最後食咗法式芥末野菜焗無骨鹹豬手、炭燒美國安格斯純黑牛肉眼扒配黑椒汁。🥳無骨嘅豬手真係好好食,好入味,食到唔停口。😝咸度適中,而且有少量蔬菜解膩👍🏻,唔使驚食厭。牛扒就唔使講,神級好味,肉大大塊,肉質鮮美多汁,黑椒汁滲入牛肉,簡直係人間美食。🤩呢度嘅服務好好,環境安靜舒適,菜式多樣,款款精緻美味,令人流連忘返。🤤
最後食咗法式芥末野菜焗無骨鹹豬手、炭燒美國安格斯純黑牛肉眼扒配黑椒汁。🥳無骨嘅豬手真係好好食,好入味,食到唔停口。😝咸度適中,而且有少量蔬菜解膩👍🏻,唔使驚食厭。牛扒就唔使講,神級好味,肉大大塊,肉質鮮美多汁,黑椒汁滲入牛肉,簡直係人間美食。🤩 呢度嘅服務好好,環境安靜舒適,菜式多樣,款款精緻美味,令人流連忘返。🤤