2019-12-05 781 瀏覽
上網見新蒲崗推薦呢一間雲南米線,今日放工嗰陣就想食啲酸酸辣辣嘅東西,所以就過咗嚟食。大概八點到,一入到去就已經有位。大概坐咗四五台客左右。樓面主要兩位職員,但係只有一位職員落單,加上又多人叫外賣,所以等落單都等左6、7分鐘左右,見到職員態度都幾好,加上見有時間就等下啦🤣🤣🤣三人選咗兩碗面。👅豆花撈米線之前未試過豆花撈米線,見到係呢間鋪頭嘅招牌同埋有好多人推薦,所以就點嚟試吓啦一試咗就覺得好驚艷豆花米線味道岩岩好,豆花撈埋米線原來幾夾,令到米線更滑身,而肉碎汁好香,所以幾好味。一開始都驚佢會太鹹,但係食落就啱啱好。其他配料都好好食,特別係炸蝦卷同韭菜餃子,味道都唔錯。👅小鍋酸辣米線另一個選咗酸辣湯底,配料揀咗大腸、雞扒、肥牛(我係食肉獸haha) 揀咗三款全肉嘅配料都只係$42,幾抵食呀!食米線最重要都係個湯底,酸酸辣辣好開胃,好酸爽總括而言,呢間小店值得推薦

三人選咗兩碗面。

德勝豆花撈米線

👅豆花撈米線

小鍋酸辣米線

👅小鍋酸辣米線

食米線最重要都係個湯底,酸酸辣辣好開胃,好酸爽

總括而言,呢間小店值得推薦

2019-12-05
德勝豆花撈米線