2016-03-23 316 瀏覽
環境今次第二次嚟,印象比第一次好,檯與檯之間較梳落,空間感多咗。店內裝修簡約整齊,配合白色文化磚,有唔同歐洲國家嘅圖片。一入嚟就好大陣甜品嘅味道,音樂有情調,令人好開心好joyful。甜品款式眾多,有心太軟、窩夫、拿破崙、疏乎厘等。隔離檯嘅一pair男女夜晚嚟食甜品,個女仔一睇完個menu就好興奮咁話好靚啊要叫3款share食!圖文並茂嘅menu果然非常吸引...紫薯窩夫($62)presentation好靚,色彩繽紛。外脆嘅窩夫厚度啱啱好,內軟嘅filling係紫薯撈埋咗麵粉造成,所以本身已經有紫薯味,再加埋旁邊嘅紫薯蓉,味道會更突出。覺得唔夠甜可以加糖漿,想紫薯濃郁啲嘅可以加紫薯蓉。雪糕口味可以轉,但我哋揀咗Vanilla,食完個窩夫再食甜甜嘅雪糕,紫薯味就唔會被蓋過啦紫薯心太軟伴雪糕($62)心太軟表面有糖霜,好脆,所以要用特別嘅匙羹去食,一督落去就會好易切得開,夠晒細心!一拮落去,個皮係脆係好熱嘅!入面嘅紫薯蓉+白朱古力好似山洪暴發咁流出,紫薯味唔會過甜,加上Vanilla雪糕整體會更加靚。雪糕本身軟滑,下面又有紫薯蓉,撈埋紫薯蓉一齊食會好好味,又可以中和雪糕嘅甜味,有口感員工
紫薯窩夫($62)
紫薯窩夫
紫薯心太軟伴雪糕($62)
紫薯心太軟伴雪糕
員工雖然年輕但好有禮貌好helpful,亦都好清楚每一款食物,生意咁好咁忙佢哋都仲咁好禮貌,又成日加水,真係難得。喺我俾錢嘅時候,已經有一位員工開定門俾我。同老闆言談間feel到佢好有heart,佢試過好多次菜式亦都改良咗好多次,make sure作品係完美,唔會過甜先可以出街,而家好難得有啲咁以客為本嘅地方㗎喇!食完果然會好joyful,支持!
$62 (宵夜)