2012-01-26 8 瀏覽
行完花巿, 就去達磨食晚餐, 時間是晚上9點多, 等左10-15分鐘左右先可以入座, 我們叫了一個R7達磨豚角煮豚骨拉麵($78)同R8達磨一品豚骨拉麵($88), R7同R8是同屬豬骨湯底系列, 但送上來原來兩個湯底不同, R8比較杰身膠質, 比較濃豬骨味, 略咸, R7就好稀, 仲有D苦或怪味, 唔掂呀...其他配料都OK, 係豚角肥左D, 而個價錢就算是比較貴而最令人O 咀既係某一個男職員的服務態度, 當埋單時我朋友花了1-2分鐘時間拿錢出來, 因為有比較多紙幣同硬幣, 當佢數齊錢時有個職員想拎, 我叫住話等一陣先, 因為我見埋單個盤有隻公仔幾得意, 想影張相, 而我只係用IPHONE影, 花幾十秒就影完, 但佢就好不耐煩咁喝住我, 話出面仲有人等緊, 態度好惡劣, 我都呆左, 點解等我一陣都唔得 我都等左好耐先入坐架, 我唔明佢意思係想催我地快D 走讓個位比人, 定係話趕住去招呼出面既人, 但當時已經十點, 出面已經無咩人等, 我地只係食左半個鐘度, 唔係食得特別耐阻住佢做生意, 而如果佢趕住去做其他野, 可以轉個頭先返黎, 間舖咁細一眼睇到我地搞掂未, 都唔駛話行好多轉阻佢時

, 點解等我一陣都唔得 我都等左好耐先入坐架, 我唔明佢意思係想催我地快D 走讓個位比人, 定係話趕住去招呼出面既人, 但當時已經十點, 出面已經無咩人等, 我地只係食左半個鐘度, 唔係食得特別耐阻住佢做生意, 而如果佢趕住去做其他野, 可以轉個頭先返黎, 間舖咁細一眼睇到我地搞掂未, 都唔駛話行好多轉阻佢時間, 唔駛對客人咁差呀嘛 簡直是趕客呀, 服務最差之最, 前所未見!!
呢次係一次好唔開心的吃飯經驗, 平時返工已經要受氣, 估唔到花錢吃飯都要受氣!

呢度環境迫, 服務差, 麵普通, 價錢貴, 衛生差(就坐時見到枱面有一小團用過既紙巾0係筷子旁, 不過我地好人當見唔到, 無投訴無叫佢地清理)
唔值得推介啊!!
2012-01-20