2018-12-08
之前食過brunch,覺得幾好,一直都好想試埋個晚餐,今日終於食到。見到個Menu選擇都唔太多,咁就決定點左個二人餐就算。<是日餐湯>今日係蕃茄濃湯,蕃茄味濃郁,不錯。仲配上一塊多士,多士好香脆都幾好食。<芝士薯格>呢個芝士薯格賣相好靚,芝士份量都算多,但薯格更份量更多。薯格炸得好香脆,配埋芝士我好鐘意。<松露蟲草花雜菌米形粉配溫泉蛋>呢個米形嘅粉好特別,其實有少少似食緊飯咁。松露味道香濃,但亦不覺得膩。<黑毛安格斯肉眼扒>期待已久既黑毛安格斯肉眼扒,叫左男朋友最愛既五成熟,切岀黎真係岩岩好。肉質好腍又有肉眼既牛味,果然個主打菜係無得輸。<荔枝青檸梳打>味道較為清新,有甜甜既荔枝味道,可以食完重味既食物之後沖一沖返口腔既油膩。<特濃朱古力>之前都有飲過嘅朱古力,都覺得好好味,今次都keep到,而且賣相都係好吸引。。而間餐廳好悠閒,放工覺得攰黎到都會refresh左,同埋食物既質素好好,係工廈既餐廳黎講真係做得唔錯。想食西餐既朋友不妨去試一試,坐埋係室外又多一重享受。
蕃茄濃湯配多士
芝士薯格