香港人樣樣都話要快無論食飯又好工作又好,都係要講求速度,就連每日收工回家吃飯,都係要快!因為下班已經好遲,然後再返屋企準備晚餐然後又要處理家務根本冇好好咁享受一頓晚餐!今日終於有時間相約我一位死黨girl’s night,佢話帶我去一間正宗西班牙餐廳🍴 Reserva Iberica🍴位於船街33號其實嗰條船街成條街都係餐廳可以話一個小食街如果唔係因為有朋友介紹可能你地未必會行到咁入,但係我今日話比你哋聽呢間餐廳係臥虎藏龍⋯⋯⋯只要你地去到餐廳門口就會感受到西班牙🇪🇸氣氛濃厚⋯⋯真係令你置身於西班牙😘好有feel😍無論鍾唔鍾意西班牙菜我相信如果你去一間餐廳👍你一定會愛上菜式每一樣都非常新鮮😋睇得出係用心製作😘而且Service非常貼身😍令你會覺得去咗朋友屋企一樣so sweet☺️TapasAubergine 🍆 Fries呢個茄子手指做得非常鬆脆裏便保留茄子嘅鮮甜而且有特製嘅醬汁甜甜酸酸辣辣😋“Reserva lberica”Jamon consome用咸火腿嘅骨煲足一日一夜🍗所以非常濃郁😋而且充滿鹹香🙆刻意配搭蔬菜帶出鮮味Deluxe ham platter with PA AMB
香港人樣樣都話要快

其實嗰條船街成條街
都係餐廳可以話一個小食街
Tapas
Aubergine 🍆 Fries
Deluxe ham platter with PA AMB TOMAQUET🍗🍗
分別係48個月和64個月嘅咸火腿,我就比較鍾意64個月嘅咸火腿充滿鹹香👍甘香,配以鬆脆嘅番茄香草麵包yummy
點少得我最愛嘅紅酒呢🍷🍷仲Buy one get one ☝️ free添🤨超抵
👍
呢款tapas唔講得笑😋係用心製作嘅酸酸甜甜食埋啲種子種脆脆地🤨好過癮

西班牙炒飯
首先啲飯係要海鮮嘅水煮熟,底嘅飯焦脆脆地,中間嘅飯心軟綿綿,有大蝦、法國嘅青口、蜆、新鮮嘅魷魚🦑⋯⋯仲有藏紅花添😍非常名貴😚仲好鮮味添
最後甜品🍮仲有米布甸😍😍
這一餐飯食得非常滿足,我可以享受慢食嘅樂趣
下次一定會叫埋啲朋友試吓
  • Tapas