第一次去觀塘食野, 睇過OR既食評, 呢間日式咖哩店最受歡迎黎到拎飛等左一陣就有位, 餐牌有好多種不同咖啡選擇有選擇恐懼症既我地...揀左一陣最後決定左揀餐牌上推介既兩款「吉列豬扒庵列咖哩飯」「忌廉雞肉庵列咖哩飯」兩款庵列飯既味道唔錯, 如果可以再辣D就更加正,不過少許忌廉汁令到個咖哩味淡左,所以中意食濃味就避免揀有忌廉汁既飯每個客人都可以選擇自己食既咖哩既辣度,分別係 不辣、少辣、1分辣、2分辣、3分辣、4分辣及5分辣有少少失望既係, 原來庵列飯 最多只可以揀 不辣 同 少辣..對於喜歡食辣既朋友就少左個選擇, 我同朋友唯有選擇少辣~對於細食既朋友可以選擇少飯 仲有得減$5架~ 咪做大晒鬼 加錢就可以有飲品、例湯、迷你沙律、甜品;加15蚊就可以從以上四款揀二款、加20蚊四款揀三款、加25蚊就四款全選;唔加都會有飲品一杯~ 而我地就揀左「加20蚊四款揀三款、加25蚊就四款全選」至於飲品、例湯、迷你沙律、甜品:飲品我地揀左蘋果汁, 較淡味; 例湯較清甜; 迷你沙律新鮮唔錯(有芝麻醬或醋汁選擇), 不過賣相一般~蘋果汁早啲飲好啲~~ 冰溶左就好易淡~最後, 甜品係兩球雪糕, 好味~草莓味更
黎到拎飛等左一陣就有位, 餐牌有好多種不同咖啡選擇

「吉列豬扒庵列咖哩飯」
吉列豬扒奄列咖喱飯
「忌廉雞肉庵列咖哩飯」
忌廉雞肉庵列咖哩飯
兩款庵列飯既味道唔錯, 如果可以再辣D就更加正,

對於喜歡食辣既朋友就少左個選擇, 我同朋友唯有選擇少辣~

對於細食既朋友可以選擇少飯 仲有得減$5架~ 咪做大晒鬼

加錢就可以有飲品、例湯、迷你沙律、甜品;

至於飲品、例湯、迷你沙律、甜品:
飲品我地揀左蘋果汁, 較淡味;
例湯較清甜;
迷你沙律新鮮唔錯(有芝麻醬或醋汁選擇), 不過賣相一般~
例湯
迷你沙律
蘋果汁
蘋果汁早啲飲好啲~~ 冰溶左就好易淡~

最後, 甜品係兩球雪糕, 好味~草莓味更有果肉係入面
甜品
最後, 午餐埋單 $220 有得找
2015-04-25
5 分鐘 (堂食)
吉列豬扒奄列咖喱飯