2023-04-28 158 瀏覽
今日同個外國朋友慶祝生日見呢位外國朋友未食過日本嘢一於就帶佢去一間好有日本feel嘅「令和鍋物酒場」食個日本大餐 😋餐牌嘅選擇有好多,刺身、火鍋、串燒⋯基本上咩嘢日式嘢食都有得食最勁係過百款清酒任揀因為外國朋友第一次食日本嘢所以主要都係由我哋拍板我哋叫咗好多嘢食:山葵雜錦魚生沙律燒和牛他他:望落好似壽司,但其實下面嘅係酸洋蔥,上面嘅係好香嘅黑松露醬明太子厚揚串:厚揚即係面一層炸咗嘅豆腐,豆腐好滑,上面嘅明太子好惹味燒一口蕃薯仔燒秋葵燒冰火菠蘿田樂燒茄子鹽焗牛舌什錦天婦羅日本黑毛和牛鍋燒烏冬炙燒和牛粒炒飯:雖然叫和牛粒,但其實係和牛片,好大片好Juicy,一咬落去啲牛油出晒嚟,食到我同朋友都大讚Very Good甜品我哋叫咗燒日本紅豆年糕嘢飲就叫咗柚子乳酸梳打同菠蘿乳酸梳打,兩杯都好refreshing
今日同個外國朋友慶祝生日
見呢位外國朋友未食過日本嘢

餐牌嘅選擇有好多,刺身火鍋、串燒⋯基本上咩嘢日式嘢食都有得食
最勁係過百款清酒任揀

因為外國朋友第一次食日本嘢