2019-02-13 151 瀏覽
適逢農曆新年,食左咁多日年糕同蘿蔔糕,係時候要食返西餐平衡一下。我忍唔住掛住哩度嘅炸菇,所以決定返黎再試下其他菜式。今日天氣比較熱,同三個朋友每人叫左一隻顏色嘅Lemonade。本身綠色個杯Lemonade係有cucumber同jalapeño,我地都驚辣,不過又想試下哈哈!出乎意料之外,反而3杯之中最清新係佢用青瓜做底,有少少jalapeño但係唔辣嘅味道,唔錯唔錯!依舊用炸菇黎做前菜,仲維持到水準,真係超級超級好味呀!今次勇敢試左佢地嘅沙律🥗,果然驚喜!平時係出面唔敢叫沙律因為覺得淨係得好少菜,但係Westwood嘅沙律份量好足料,我地叫左Pumpkin and Beetroot Salad,南瓜非常綿密,紅菜頭亦好濃味,伴碟嘅松子仁好香,係一個有秋天感覺嘅沙律🍃。Main我地叫左Westwood cut同埋Truffle pasta。慢煮牛控制得好好,肉質好淋,伴Horseradish真係超夾!伴碟都好味先襯托到主菜!Truffle pasta真係要激讚!未試過咁濃味嘅Truffle pasta,菇菌份量好多,意粉亦做到al dante,感覺濃而不膩。下次菇癮起嘅時候再黎🤤🤤🤤

依舊用炸菇黎做前菜,仲維持到水準,真係超級超級好味呀!

Truffle pasta真係要激讚!

下次菇癮起嘅時候再黎🤤🤤🤤
Trffule  Pasta
Lemonade
  • Portobello Fries
  • Prime Rib
  • Roasted Beetroot & Pumpkin Salad
  • Spaghetti Mixed Mushroom with Black Truffles