2015-03-29 284 瀏覽
上次食係新年前,經驗麻麻。今次再同辣妹姐、泰潮哥、男朋友食,完全改變睇法,因為好好味!我地叫左三個套餐,加兩碗白飯。男朋友前日感冒快腸胃炎,都驚佢食完吾舒服,過佢堅持冇問題。叫完嘢食,問職員拎鎖匙去洗手間,問佢地係邊個陣,竟然答吾到。問經理,佢俾左個好驚訝既反應我,但又支支吾吾,之後終於講到係邊 。係吾係知道洗手間係常識???佢冇過有人會問?!返到黎,傷心酸辣粉同滷水拼盤已經到左。我及及待要食個粉,因為個人好鐘意佢既酸辣。我食小辣已經覺得有小小支持吾住,辣妹姐對大辣既愛慕真吾識欣賞。經理送左個凍粉俾我地,話想我地俾啲意見:粉淋得滯,但幾鍾意凍食。個雞真係要讚,四個人叫左成隻,最後剩低一兩舊,因為啖啖肉,比係銅鑼灣個間足料好多!好入味!雞皮咬落有類似食綿花雞既軟度,但仍然感受到肉質厚實。至於滷水拼盤,當我回想佢既存在既時候,只剩低一舊雞腳。正當我慶幸自己執返最後一舊既喜悅時,一咬落去,成舊又硬又瘦既雞腳骨.......甘滷水拼盤應該吾算值得推介之選。同另外要讚既係蒜泥白肉,佢同譚仔相比,入味好多,蒜味冇甘濃,但係保留到香味,仲要長長一塊,有我手掌甘長,食落又吾肥膩,正!
上次食係新年前,經驗麻麻。