2010-05-26
用餐日期: 2010 年 4月 11日 食物: 2人餐: 揀3個菜 - 皇牌拼盤轉皮蛋肉鬆豆腐 ﹔炸蚵仔卷 ﹔雞絲拉皮﹔兩個粉麵飯: 一碗細肉躁飯同擔擔麵。 兩杯野飲:芝麻奶茶加胚芽同凍咖啡味道: 先講皮蛋肉鬆豆腐﹐ 我覺得好食。豆腐好滑﹐皮蛋唔臭加埋D醬好味道。因為係冷盤好開胃﹐ 食到唔停。炸蚵仔卷我無試﹐但友人話好脆但唔油﹐小小似炸腐皮卷 。我係一個雞絲拉皮粉絲﹐ 無諗過台式雞絲拉皮係咁好食﹐仲好食過上海式雞絲拉皮。個醬好野味﹐ 唔同我食過個D﹐個花生味無咁重﹐粉皮係粗D﹐但好滑加埋D白芝痲好香。 我個杯 芝麻奶茶加胚芽好香。無諗主咁好飲。芝麻夠香﹐加胚芽好有口感。成杯飲晒。個碗細肉躁飯就差羅﹐又細碗﹐肉躁又比得小﹐D味好怪似係台灣食既咁- 好差。擔擔麵又係細細碗﹐味道差。好水。麵又唔彈牙﹐唔爽口 環境 好細間店﹐ 好逼要SHARE餐桌﹐無咩PRIVACY服務: 落ORDER 叔叔好好人﹐有禮貌。 我哋轉野佢一定話OKAY。 但D亞姐就無咩禮貌。好趕﹐ 扔底碟野粒聲都唔講﹐連個免費甜品芝麻湯圓都唔話聲比你聽位置: 好容易係通菜街入面﹐ 者係女人街。由豉
環境 好細間店﹐ 好逼要SHARE餐桌﹐無咩PRIVACY
位置: 好容易係通菜街入面﹐ 者係女人街。由豉油街經過Pizza hut向前行﹐再經過板前壽司﹐轉右﹐ 一路行。
總結: 係好食﹐ 香港無咩好食既台灣菜。又唔貴。 想來食好耐﹐但每次係旺角我都受唔主誘惑食其他野。同埋﹐我成日以為咁多好食評﹐ 一定好多人排隊。 點知錯了。 我8點到。有6PAIR 人﹐ 點知等半個鐘就有位﹗旺角梨講算快。 佢哋D小食無得頂﹗ 但肉躁飯同擔擔麵好差。 唔想提。