2018-03-03
如果肯行,係中環往上行就會搵到好多大大小小既食肆,今次呢間都幾「上」架,店內部街機勁吸引,而且唔洗錢就玩得,另一半入到去坐底就掛住玩,連揀野食都唔理。。。呢度坐位不多,大概16個位左右,有分內外2part,我地就揀左外面,因為有陽光,而且外面椅子係一層,屬於矮人嘅我,都係坐外面方便D,仲要坐係街機隔離。如果坐入面就全部係勁高嘅椅子。呢度唔會有一張張嘅餐牌,行入收錢位置向上望就會見到餐牌,又或者一入店內就會見到大大張餐牌係牆上。一睇就知呢度最出名就係炸魚薯條啦,有多種口味選擇,仲有其他炸物、肉批、漢堡等等。呢度仲有各類啤酒提供,真係好多選擇,有支裝,亦有另一D係罐裝。好明顯我唔識揀,所以就問店員推介 ,想飲甜少少,店員就推薦左Moscato真係甜甜地,似香檳,好適合女仔飲用最後又點少得最重要既炸魚薯條呢!我地揀左「泰式冬陰功炸魚薯條」即叫即炸,熱辣辣咁上台佢嘅冬陰功味係輕微,不過你一咬落去個冬陰功味就會慢慢滲透出嚟,魚柳好大份,而且皮薄餡多,炸完嘅魚柳都仲係好嫩滑配上粗身嘅薯條,簡直係我嘅至愛,因為粗薯條薯味會濃郁D,而且咬落去會有滑滑薯肉,正
如果坐入面就全部係勁高嘅椅子。
真係甜甜地,似香檳,好適合女仔飲用
最後又點少得最重要既炸魚薯條呢!
我地揀左「泰式冬陰功炸魚薯條」
即叫即炸,熱辣辣咁上台