2010-10-04
其實如果真係寫食評我唔係咁推介呢間, 其實見呢度有14個smile真係嚇左一下..........各位前輩得罪了.....話說呢日要同幾個同學farewell ( 店主睇到肯定認到係邊班人了, 此食評僅代表本人立場呀 )唔知邊個搵到呢間, 但未上去, 已經有人話「係咪呢度ka?我只係見到好多xx賓館招牌lo!」結果上到去, 真係左, 係眾多賓館中竟然隱藏左一間cafe!店面唔大, 又有其他客. 成班人都坐得好迫. (我唔知有無得包場, 所以日後有人想去呢間又有>15人一齊去ge, 問下佢有無得包場啦)但玻璃窗好大, 仲有一邊牆貼左好多drama海報. 原來有套drama係以呢間cafe做題材但呢度ge「特色」似乎就真係..........總之, 唔好講求咩裝修了, 地方淺窄呀!講返野食先, 一句講哂: 真係好一般!首先佢個價錢真係唔平,有度好奇怪, 就係佢有個set係6x蚊,但最低消費好似要$80!我都希望係我聽錯啦. 同埋上野食真係好慢, 第一個有野食ge人食完差不多成個鐘仲可以有人未有野食不過佢地得2個人做廚房. 今次就當係我地多人所以唔怪佢.同埋好多「唔好食」, 「難食」
各位前輩得罪了.....
店面唔大, 又有其他客. 成班人都坐得好迫.
但呢度ge「特色」似乎就真係..........
總之, 唔好講求咩裝修了, 地方淺窄呀!
講返野食先, 一句講哂: 真係好一般!
不過佢地得2個人做廚房. 今次就當係我地多人所以唔怪佢.
同埋好多「唔好食」, 「難食」,「一般」等負面評語都出哂場.我就叫左d咩呢?
凍mocha- 等左好耐終於登場ge凍mocha. 算係無令人失望.cream夠甜, 朱古力味都足夠. 不過只能說佢係一杯凍mocha, 唔夠特別, 就係咁.(我想問下香港仲有邊度會飲到10g個隻ice mocha?)
白汁雞皇螺絲粉-其實呢碟本來係另一人食ge.但我弄錯而食左,好瘀呀...............嗯....唔難食,芝士好少,食到底個陣更加發現.....咦...白汁雞皇個白汁咁「水」ge?
其實呢間有好多地方可以俾個佢. 不過最後我都明白呢度未有 ge原因. 因為服務態度真係補返哂, 呢晚我地ge出席人數比預期多好多, 當然為佢地帶來不便. 佢地都盡量幫我地加檯加椅.臨走時我地計數計到好亂, 佢地仲自動俾左計數機我地. 有個女仔仲問其他人:「不如幫佢地計埋?」
嗯...所以, 如果大家想睇下「賓館深處cafe」, 不妨來食一次. 但我暫時未有再去ge打算lo.