2022-12-20
📍Thai-ger荔枝角長義街9號D2 Place 1期1樓101號舖🐔🍚去骨海南雞飯(油飯)🌶🥩泰式炒金邊粉(豬頸肉)🥥🐥椰子雞湯(1碗) +$18🌶🥬泰式炒通菜 +$18🍎☕️凍蘋果紅茶 +$10同女朋友去完D2 Place既市集,就黎食呢間好耐冇食過既泰國野🤩呢間餐廳座位唔多,好多時都會full最值得推介就係佢既海南雞飯🐔🍚,雞肉、無骨好滑,配埋又甜又酸既泰式辣醬🌶非常惹味😋而平時唔鐘意點醬既我覺得就算唔點醬都好夠味🤤其次推介既係椰子雞湯🥥🐥好甜、好creamy😋甜得黎又酸酸地,好開胃😆本來我好期待佢既泰式炒金邊粉🌶🥩,上次食話好有鑊氣、好好食🤤但今次食番既味道唔同左🥺甜味佔左最大部分,雖然食到有小小鑊氣,但唔及上次咁香🥲而泰式炒通菜🌶🥬同樣係甜味為主,令呢兩味泰式炒菜都有啲失色🥲雖然水準不及以前,但整體黎講呢間餐廳都不錯😎而且佢好多菜式都唔辣,有啲仲幾甜添🤣如果去開D2 Place行街既朋友可以試下😆
荔枝角長義街9號D2 Place 1期1樓101號舖
🐔🍚去骨海南雞飯(油飯)
🌶🥩泰式炒金邊粉(豬頸肉)
🥥🐥椰子雞湯(1碗) +$18
🌶🥬泰式炒通菜 +$18