2021-12-07 180 瀏覽
呢排經過灣仔發現開左間中價位嘅🍣壽司店見Lunch都幾抵食就去左試下職員服務簡直超水準坐低已經好詳細咁介紹menu又會自動自覺加茶🍵
令客人有賓至如歸嘅感覺餐廳有每日精選Menu可以留意一下當日有咩新鮮空運嘅食材我地叫左兩個Lunch Set仲有每日精選款款都好高質素 飽到捧住個肚走🔸冷稻庭烏冬壽司定食 $128Lunch Set包左沙律及味噌湯。一飲覺得個味噌湯同平日餐廳飲到嘅好唔同,因為一般餐廳係用湯粉直接沖出。店員話佢地係用左味噌配紫菜煮成,而唔係用昆布,所以味道更香,又唔會太鹹。幼身稻庭烏冬非常嫩滑。有吞拿魚、油甘魚、甘蝦、拖羅、加洲卷及玉子燒。款款都咁新鮮👍🏼🔸特上壽司盛合 $218呢個真係好抵食!呢到嘅壽司飯係用左omakase常見嘅赤醋米,所以呈淺啡色。盛合有拖羅卷、海膽卷、魚籽卷,每款卷物都裝到滿瀉。仲有吞拿魚、油甘魚、牡丹蝦、拖羅、帶子各一件。款款都咁正👍🏼🔸北海道喜之次壽司 $48第一次試喜之次壽司,店員極力推介。果然無介紹錯,好甘香!由於表面 切出左坑紋,所以每咬一口, 喜之次嘅油脂爆發得更勁,配有刨左少量新鮮袖子粒係面,有陣陣袖子香氣好Fresh。喜之次表面亦
呢排經過灣仔
款款都好高質素 飽到捧住個肚走

🔸冷稻庭烏冬壽司定食 $128

🔸特上壽司盛合 $218

🔸北海道喜之次壽司 $48
第一次試喜之次壽司,店員極力推介。果然無介紹錯,好甘香!由於表面 切出左坑紋,所以每咬一口, 喜之次嘅油脂爆發得更勁,配有刨左少量新鮮袖子粒係面,有陣陣袖子香氣好Fresh。喜之次表面亦有炙燒過,帶有炙燒香氣。

🔸三文魚壽司 $9
覺得三文魚好肥美,追加左一件食☺️

🔸北海道岩蠔 $48
岩蠔非常肥美,蠔嘅表面配有香蔥,加入少少檸檬汁,食落口既Fresh又鮮甜。
2021-12-06
午餐