2018-05-11
之前幫襯過油麻地沙嗲王,我朋友叫咗啲職員喺碗拉麵走青,到最後冇走到,但自覺味道還可以,所以今次同咗個妹嚟幫襯,入到間野就開始覺得中伏。原因有幾個:1)入到去唔係繁忙時間,有好多位淨,想坐卡位,但待應好串地話唔得卡位只係比個人坐既。2)叫咗野食,啲野食到齊後,我食第一啖,已經有一塊不明來歷的膠喺我把口入面,我吐出嚟後再問一位待應係咩嚟,個待應話會換比我,但一等就等好耐,我個妹的麵已拖慢嚟食,都已食到所淨無幾,期間我已最少兩次,每次都叫我等,最後第三次忍無可忍嘈佢哋啲待應,先自施施然攞碗麵比我,仲要一句唔好意思都冇。碗麵仲要係比之前嗰碗多3倍的油(相中出現既係被加料的嗰碗麵,並不是我實際最後嚟嗰碗麵)3)按扭上的‘呼叫’係冇用,禁咗落去最少10分鐘都冇人理,過咗10幾分鐘行到埋嚟我哋嗰度,冇問我哋需要啲咩,只叫我禁個取消制。4)本身餐牌上寫特濃朱古力沙冰,點知杯野只係普通朱古力奶加oreo餅碎放上上面。所以,食完依一次,真係後悔嚟咗依間野幫襯,服務、衛生同食物冇一樣達到正常準備,對依間野好失望。
原因有幾個: