2014-07-19 909 瀏覽
見佢咁企理 下午茶時段又有位 就入左去叫左個 醬拌皮蛋 同 麻辣牛肉米線 小辣 飲杏仁霜以米線黎講 尼間上菜比其他店耐左小小 佢第一樣上既 唔係杏仁霜 唔係 皮蛋 竟然係米線唔知係唔係我唔識揀 揀小辣  食落去得個酸字 完全唔辣 又冇辣椒油係側邊完全提唔起我既食慾 不過麵都幾彈牙既 但冇湯底 幾彈牙都冇用 牛肉完全唔麻 唔辣  而且好un 一咬落去就想痴牙咁濟  雖然D牛肉好大塊 但真係好難食(自問對食物要求唔高)第二樣上既係杏仁霜 完全冇味 只係一杯白色既水 唔好話杏仁味 連甜味都冇 豆漿都入味過佢N倍係我食左半碗米線既時候 佢先至上 醬拌皮蛋皮蛋既量好少 都係味道唔突出 話酸唔酸 話辣唔辣 又唔香 俾既醬又少順帶一提 D阿姐上菜果陣好似唔知D客要咩咁 拎住幾碗去到客人面前 豫疑好耐 好似等D客自己講邊碗係佢咁 上米線係咁 上餐飲都係咁 食完到我俾錢 佢張單 我見到寫 57  我就拎左57 行去俾張單佢  佢話: 59  我呆一呆 以為聽錯 我好平淡咁問: 幾錢話?  佢就好似好不耐煩咁 大聲咁講 五!十!九!  尼個時候 我身為一個食客 我冇辦法再忍  野食唔好味 我可以忍 但咁既
見佢咁企理 下午茶時段又有位 就入左去
叫左個 醬拌皮蛋 同 麻辣牛肉米線 小辣 飲杏仁霜
以米線黎講 尼間上菜比其他店耐左小小

佢第一樣上既 唔係杏仁霜 唔係 皮蛋 竟然係米線
牛肉完全唔麻 唔辣  而且好un 一咬落去就想痴牙咁濟
雖然D牛肉好大塊 但真係好難食(自問對食物要求唔高)

第二樣上既係杏仁霜
完全冇味 只係一杯白色既水 唔好話杏仁味 連甜味都冇
豆漿都入味過佢N倍

係我食左半碗米線既時候 佢先至上 醬拌皮蛋

好似等D客自己講邊碗係佢咁 上米線係咁 上餐飲都係咁

尼個時候 我身為一個食客 我冇辦法再忍  野食唔好味 我可以忍 但咁既態度對我就唔可以
我好冷漠咁講 等一等   我將果57蚊放係個兜度
係散紙包 拎多 2蚊出黎 掉低係個兜度 唔等個收銀點數 即刻就走

尼間野味道唔好都算 連餐飲都可以完全冇味  上菜次序又咁奇特
仲要咁樣對D客真係好反感 我以後以後都唔會再去
2014-07-19