2009-10-05 71 瀏覽
呢篇係我第一篇食評,唔寫真係不吐不快!事先無諗過會寫所以無影相.中秋夜同家人一行五大一細去西貢食飯,睇過Openrice揀左呢間.Walk-in 8:30pm左右到.呢間真係彈多過讚1. 有set dinner menu又晤比我地睇,問到先俾得一份五個人share!2. order左三個set dinner鐵板餐,一鐵板肉眼七成(本來想要西冷),鐵板牛柳,鐵板雜扒,兩個散叫焗芝士海鮮意粉.3. set dinner餐湯兩忌廉一羅宋.味道ok但忌廉湯唔夠熱.4. 鐵板餐跟薯菜,加意粉俾多$15,加白飯free.三個餐要白飯.5. 鐵板肉眼好"鞋",無牛味6. 鐵板牛柳ok,肉質幾"淋".唯一讚嘅main course7. 鐵板雜扒ok.8. 焗芝士海鮮意粉.等左好耐先黎仲要係落錯單.個waiter俾左焗芝士海鮮飯.要求換.等多半個鐘(差不多成10pm).家人嘅鐵板餐都差不多食完先黎.食落無芝士味,d汁似忌廉湯.唔掂!叫埋餐飲+甜品拿拿淋走人,以後都唔會再幫櫬!

呢間真係彈多過讚

5. 鐵板肉眼好"鞋",無牛味
7. 鐵板雜扒ok.

叫埋餐飲+甜品拿拿淋走人,以後都唔會再幫櫬!
2009-10-03