2022-12-18
以前已經成日係葵廣外賣店買佢地嘅芋圓,荔枝角嘅堂食店選擇就更多,餐廳位於工廈 座位都多同闊落🥪慢烤雞腿芝士蛋吐司吐司沾上蜜糖,食落微甜,入面夾住大大件厚肉嘅雞腿扒,雞肉嫩滑,芝士蛋醬多到會流晒出黎,店舖好貼心會提供手套食落層次好豐富,基本上係每枱必點,超好食!🍜蕃茄紅燒台式牛肉麵新出左台式牛肉麵,一睇個湯底顏色就知夠晒濃味,蕃茄味唔算出但加左蕃茄令湯底更甜。餸真係我食過嘅牛肉麵之中最多,除左牛肉,仲有兩大舊蘿蔔,紅蘿蔔,仲有滷水蛋!麵質粗幼軟硬適中,蘿蔔紅蘿蔔係勁腍入晒味。🦑花枝丸配淮鹽跟餐加左花枝丸,食落入面真係有粒粒花枝,點少少淮鹽味道更突出🍡芋頭椰汁三色圖提過由外賣店食到而家嘅甜品,以足料芋頭椰汁做糖水底,食到芋頭粒,椰汁都夠結身。有三種口味芋圓,口感夠煙韌,不過因為椰汁太濃味 ,就唔太食到三種芋圓嘅分別🧋桂花烏龍🧋凍頂烏龍自家製冷泡茶,選用台灣茶葉,經8小時低溫冷泡,非常天然,飲落茶味濃但好
🥪慢烤雞腿芝士蛋吐司
食落層次好豐富,基本上係每枱必點,超好食!
🍜蕃茄紅燒台式牛肉麵
麵質粗幼軟硬適中,蘿蔔紅蘿蔔係勁腍入晒味。
🦑花枝丸配淮鹽
🍡芋頭椰汁三色圖