一個平日的晚上企係銅鑼灣街頭search openrice都唔知食乜好,揾左成15分鐘終於決定食烤肉🍗🍗已經8點幾,上到去仲有成3張枱等緊,睇黎呢間野都睇得下(好膚淺既judgement)等緊既同時睇下menu... 本來有少少想縮沙既感覺,因為見到啲2人餐都要成500幾蚊,心諗都真係唔平,點知... 已經突然叫到我地入座,冇得走坐低後再睇發現有多啲套餐,第一個牛肉套餐似乎唔錯,有牛之餘仲有部隊鍋有另外一個2人套餐要500幾,多2杯特飲,雪花冰,同多少少野食,比較過之後我地都係揀左S1 $398 牛肉套餐叫完其實擔心2個人食會唔飽,因為每樣都得百幾gram,不過呢個餐係經濟啲(呢個menu上網揾的,唔sure 100%match cwb店) 1. 前菜食韓國野有度好佢會提供好多前菜,好多都會refill基本kimchi果啲,但我都有試過唔refill的新麻蒲呢度一黎就先上6碟,我諗要based on你order左咩卦,如果我冇叫烤肉應該冇生菜(?)左下角的沙律(原本份量多啲,食左一半) 多口問staff一句,竟然可以無限refill,正呀喂!!!另外右上角既海帶(當係啦)都好好

1. 前菜
前菜/配菜

,正呀喂!!!
另外右上角既海帶(當係啦)都好好食

(仲有中間白色果碟)

2.泡菜蛋
呢個就真係surprised冇諗過有既

第一次食係去朋友家食烤肉,佢突然倒啲蛋同泡菜落個烤盤邊,我心諗咩玩法,但原來呢個蛋係可以咁好食!!所以新麻蒲staff斟蛋漿果刻我好興奮呀!
食左2round蛋,其實我都已經有3-4成飽
泡菜蛋

3. 部隊鍋
部隊鍋

之但係個部隊鍋相對有啲遜色,料唔多,都有牛肉,公仔麵得半個,雖然係套餐送埋,不過咁大個鍋望落得咁少個顧客感覺有啲麻麻,好彩個重點可以去番個烤肉度

4. 烤肉
一送上既時候,心裡面不禁講左句:ee~咁細盤既
男友成日話我眼闊肚窄,再一次證明佢係岩既

S1 牛肉套餐

呢個牛肉套餐真不得了,啲牛係好好好好食,(掛住食冇影到烤完的牛)就算燒到熟晒都好淋好鬆化,的確係一大驚喜
配埋生菜真係食極都唔漏

除左牛肉,唔好遺忘冬菇&雞脾菇,烤完唔知做咩都好juicy
嘩好滿足

其實係好豐富,1pair黎食個2人餐真係夠飽!
15 分鐘 (堂食)
前菜/配菜
泡菜蛋