Lunch搵食,唔知食咩好既時候通常我們都會黎到翠華。今日既例餐是草莓豬扒飯或意粉配紅或白湯和餐飲($68)。士多啤梨配豬排?未試過啵!好新鮮的配搭,一於就試呢個!隻碟一上枱,望落去同平時冇分別既,我還以為會有一塊塊細切的士多啤梨在汁入面,想像的往往同現實有出入。不過的確聞到濃郁的士多啤梨味。切好豬排試一試先!豬排和平時的冇分別,是醬汁甜甜的,倒不像加了新鮮的士多啤梨去煮,少少果肉都吃不到,好像拌入士多啤梨的果醬一齊煮,普普通通,甜甜的豬排另一個口感。每碟有兩塊豬排,其中一塊好肥,見到肥膩膩的肥膏在肉邊。難得的都有好幾舊西蘭花,菜都ok幾好食。這碟其實不太值得試,只是個菜名取得有綽頭,同平時的分別不大,這碟索價$68不值。

難得的都有好幾舊西蘭花,菜都ok幾好食。

草莓豬排飯
午餐