留意咗呢間以食用花為主題嘅澳洲菜餐廳一段時間,但好少去荃灣所以一直未有機會試。最近先發現將軍澳都開咗分店,為咗避開人潮所以揀喺三點前嚟到,就算weekend都唔使排隊。餐廳面積都幾大,位置都算多,店內擺咗好多觀葉植物跟休閒風格裝潢好配搭。兩個人點咗一份pancake,一件蛋糕同兩杯飲品。首先上枱嘅係Flat White同Velvet Latte,粉紅色嘅Velvet Latte好可愛,飲落無乜紅菜頭陣泥味,平時唔食紅菜頭嘅我都接受到,估唔到味道唔錯。毛冷球蛋糕賣相非常可愛,像真度高!一共有四個顔色四個口味選擇,我揀咗淺粉紅色係番石榴味。Mousse蛋糕細滑,番石榴味清新又自然,而且甜度低,適合食得健康嘅人。為咗呢個花花pancake而嚟,果然無令人失望。表面鋪滿食用花同生果,賣相好吸引。pancake鬆軟唔會太乾而且蛋味濃郁,底層藍莓醬令味道更豐富。配埋面頭嘅Mascarpone cream好好味而且份量大,兩個人share都夠。總括嚟講食物質素唔錯,除咗賣相滿分味道都好餐廳環境都唔錯,枱同枱之間有適當距離,坐得舒服。下次會再嚟幫襯,試下其他菜式。

兩個人點咗一份pancake,一件蛋糕同兩杯飲品。

Velvet  Latte

毛冷球蛋糕

Fleur  Lover

而且份量大,兩個人share都夠。

總括嚟講食物質素唔錯,除咗賣相滿分味道都好

下午茶
Velvet  Latte