2023-10-15 600 瀏覽
今次去𝑻𝒆𝒍𝒍 𝑪𝒂𝒎𝒆𝒍𝒍𝒊𝒂 ❣︎ 開學後日日都想飲酒,但返學忙到覺都唔得閒瞓,惟有睇住舊相止渴🥹呢間主打用茶底溝酒,鍾意清爽調嘅話一定要去試!🩵✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚呢杯一入口苦甜參半,口感有啲似sparkling water啲泡泡喺口入面爆破跳動嘅感覺🫧中間夾雜住花香嘅調,層次好豐富🤌🏼同25:00嘅𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚𝒃𝒆𝒆相比,佢更清新、有更明顯嘅蜂蜜味,幾鍾意🥰2️⃣ 𝑻𝒂𝒍𝒍 𝑷𝒊𝒏𝒆 (*on the house!*)呢杯係bartender聽到我哋第一次嚟呢間bar,特登請我哋飲多杯🤭呢杯好清新!雖然草藥味好重,但同一樣咁濃郁嘅紫蘇葉味出奇地夾🩷呢杯嘢聞落有種喺森林深處,聞一棵啱啱俾雨水沖刷完嘅松樹嘅味,好有趣🍃🙈配合呢個輕盈嘅酒體,飲完一秒沖走香港夏日暑氣!✨3️⃣ 𝑻𝒆𝒂’𝒔 𝑲𝒏𝒆𝒆𝒔 呢杯好似錫蘭檸檬茶,凍檸茶愛好者狂喜!🍋不過佢酒味實在唔重,如果唔講真係唔會知佢有酒精🫨小心陷阱!4️⃣ 𝑫𝒂𝒓𝒋𝒆𝒆𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒐𝒖𝒓呢杯賣相幾靚仔🍸佢個茶底幾濃,同埋出乎意料地辣(係香料辣嘅感覺),好特別喔~5⃣️ 𝑵𝒆𝒘 𝑭𝒂𝒔𝒉𝒊𝒐𝒏𝒆𝒅呢杯可能係全晚最伏😰五

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚

3️⃣ 𝑻𝒆𝒂’𝒔 𝑲𝒏𝒆𝒆𝒔

4️⃣ 𝑫𝒂𝒓𝒋𝒆𝒆𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒐𝒖𝒓

5⃣️ 𝑵𝒆𝒘 𝑭𝒂𝒔𝒉𝒊𝒐𝒏𝒆𝒅

呢杯可能係全晚最伏😰五個人飲完都唔係好知飲咗啲咩,感覺就係有啲苦嘅水🤔甚至都冇乜酒味,可以避雷🙏🏼

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

呢間要用英文落柯打但唔緊要,酒精會使我英文變好😎同埋飲完酒後,bartender送咗幾杯 (參湯?解酒湯?) 嘢飲俾我哋,飲完覺得幾舒服☺️p.s. 呢間bar嘅歌幾有feel,我問咗bartender攞佢哋嘅歌單名,放咗喺最後一頁,歡迎一齊聽住歌望梅止渴~
𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚
𝑻𝒂𝒍𝒍 𝑷𝒊𝒏𝒆
𝑻𝒆𝒂’𝒔 𝑲𝒏𝒆𝒆𝒔
𝑫𝒂𝒓𝒋𝒆𝒆𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒐𝒖𝒓
𝑵𝒆𝒘 𝑭𝒂𝒔𝒉𝒊𝒐𝒏𝒆𝒅
2023-08-28
$150 (其他)
𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚
𝑻𝒂𝒍𝒍 𝑷𝒊𝒏𝒆