2020-01-04 820 瀏覽
大約一年前幫襯過尖沙咀嗰間,記憶中係幾好味,今次嚟銅鑼灣呢間同媽咪撐枱腳去之前店員有打嚟提醒轉咗全新menu,有啲失望(因為想食返上次嗰啲),不過唔緊要啦,當試新嘢~咁我地揀咗4 course dinner set同埋一樣小食首先嚟咗海鮮濃湯,真係幾濃,仲有少少蜆同蝦跟住就到香蒜炙燒海膽盒配蒜蓉包,係我地另外叫嘅小食蒜蓉包脆卜卜,海膽小小辣,好夾好好食再嚟黑松露鮑魚多士,呢塊包都好脆,有啲醬食落唔會覺得乾,而鮑魚都好易咬不過對比之下都係上面嗰個好食啲Main就係西班牙海鮮蟹肉飯,我地初頭以為蟹肉係撈入飯,點知係成隻蟹腳,好多肉印象中有4條咁多,侍應會俾埋剪刀我地,不過我建議餐廳可以派埋濕紙巾,個感覺會舒服啲個飯都唔錯,有啲蜆肉,不過我麻麻地青椒嗰啲最後就上甜品:無花果脆批配雪糕脆批好食,配埋雪糕正~(不過我都係鍾意以前個窩夫多啲)侍應上完呢個就幫我地影即影即有,夾落生日卡送俾我地雖然轉咗menu,但味道依然好食,只係環境氣氛有少少唔同咗同埋我地用openrice book位可以平一百蚊順便影低咗menu~
),不過唔緊要啦,當試新嘢~

首先嚟咗海鮮濃湯,真係幾濃,仲有少少蜆同蝦

海鮮濃湯

跟住就到香蒜炙燒海膽盒配蒜蓉包,係我地另外叫嘅小食
蒜蓉包脆卜卜,海膽小小辣,好夾好好食

香蒜炙燒海膽盒配蒜蓉包

不過對比之下都係上面嗰個好食啲

黑松露鮑魚多士

個飯都唔錯,有啲蜆肉,不過我麻麻地青椒嗰啲

西班牙海鮮蟹肉飯

最後就上甜品:無花果脆批配雪糕
脆批好食,配埋雪糕正~(不過我都係鍾意以前個窩夫多啲
侍應上完呢個就幫我地影即影即有,夾落生日卡送俾我地

無花果脆批配雪糕

雖然轉咗menu,但味道依然好食,只係環境氣氛有少少唔同咗
同埋我地用openrice book位可以平一百蚊

順便影低咗menu~

慶祝紀念
生日