2021-07-07 1000 瀏覽
平時好少去新蒲崗,咁啱經過,見到這間酒家出面有個牌寫住有特價小菜,最平$38,果日係公眾假期,於是問吓係咪也有做特價小菜,佢話有,立即試吓佢,叫了胡椒豬肚雞煲、翠塘海皇豆腐及南乳蓮藕炆豬手,這些也是屬於$48的小菜,先上胡椒豬肚雞煲,老實講這個份量係比較少,不過$48算係咁,幾香胡椒味,豬肚也算淋,差唔多食晒這碟餸之後就上豬手,這個豬手份量也足,唔會過濃味,豬手啲毛也抆得好亁浄,煮得入味,最後上嘅就係豆腐,但這個豆腐真的等好耐,由落order到上枱差唔多成個鐘,期間我見其他枱的客人也有催餸,有啲等得太耐無等就埋單走了,雖然這個餸等得耐,但煮出來的賣相也很不錯,大大碟,又足料,有啲似食緊䶢嘅豆腐花,豆腐滑就唔係好滑,但也ok,整體而言,這個價錢堅抵,雖然飯同茶位要$15 一位,但拉上補下也是抵,服務也ok,會再幫襯.