2023-07-07 57 瀏覽
其實Megabox有好多餐廳,但真係好少有機會試,因爲lunch time得一個鐘,覺得唔夠時間食。所以揾左日放工時間去試左比較平民既法國菜【Sole】,dinner set 2人套餐都係$700起。 餐廳既set dinner每個月都會轉menu,所以都會有唔同選擇。今次呢個係6月set黎。包括頭盤6選4、湯2選2、主食4選2同甜品。 頭盤--風乾牛肉、黑松露醬拌野菌、脆炸芝士球無花果汁、蜜糖芥末籽香草蝦: 每一份size都細細地,可以試多幾款,個人覺得脆炸芝士球無花果汁同蜜糖芥末籽香草蝦最好食。脆炸芝士球無花果汁外脆内軟、芝士味濃、蜜糖芥末籽香草蝦非常鮮甜。 南瓜湯、法式洋葱湯:是日餐湯日日唔同,南瓜湯非常香濃、好香南瓜味、而且好creamy,而法式洋葱湯個人覺得過鹹,但上面既麵包好好食。 菠菜蘑菇烤鱈魚:烤鱈魚皮脆肉嫩、完全無魚腥味。菠菜蘑菇都好特別,調味不錯。 溫煮牛面頰配忌廉薯蓉拌牛肉汁:溫煮牛面頰有好多舊,超級軟霖,好入味。忌廉薯蓉同牛肉汁都調味好好,唔會搶左牛肉既味道。 朱古力忌廉泡芙:個人覺得遜色少少,比較似外面買既泡芙加上朱古力醬。無咩特別。